5 terveyshyödyt auringonpaistetta

Suora auringonvalo voi olla hyvin vaarallista ja haitallista, mutta jos se toteutetaan maltillisesti, aurinko voi myös suojautua monia sairauksia. Sun, itse asiassa antaa meille energiaa, että kaikki elävät olennot tarvitsevat voidakseen elää ja kasvaa, ja se edistää myös meidän D-vitamiinin tuotantoa, parantaa mielialaa ja parantaa unen.

5 terveyshyödyt auringonpaistetta

Mutta katsotaanpa katsomaan joitakin tärkeimpiä terveyshyötyjä oloihin.

1.. Oikea auringossa

Ennen kuin alamme puhua myönteisiä vaikutuksia aurinko, meidän täytyy ensin korostaa asianmukaisen altistumista auringolle.

Jos haluat nauttia kaikista terveyshyödyt auringonpaistetta ilman haitallisia jälkivaikutuksia, sinun tulisi ehdottomasti välttää altistu liikaa itseäsi auringon klo 10 ja kuusitoista Tämä on aika siitä, kun aurinko on korkeimmillaan taivaalla, ja tänä aikana auringon säteet ovat vahvin ja vaarallisin.

Kuitenkin keskipäivän aurinko on paras lähde UVB-säteiltä, ​​jotka puolestaan ​​ovat ensisijainen ja tehokkain lähteitä D-vitamiinia vain 10-15 minuuttia suoraa auringossa (ilman aurinkovoidetta) voi riittää tuottamaan riittävästi D-vitamiinia määriä!

UVA-säteet (aamulla ja iltapäivällä) eivät edistä D-vitamiinin tuotantoa, mutta heillä on muita suuria terveyshyötyjä ja ovat myös vähemmän todennäköisesti aiheuttaa palamisen.

2. Aurinkoa ja D-vitamiinia

Kuten juuri mainitsin, auringonvalo on ensisijainen D-vitamiinin lähde, joka tunnetaan myös auringonpaisteessa vitamiini.

Sunshine, D-vitamiinin ja luut

D-vitamiini on välttämätöntä säilyttää normaalin veren kalsiumia ja fosforia.

D-vitamiini auttaa kehomme imeä kalsiumia, ja on siten vastuussa rakennuksen luita. Se edistää luun mineralisaation ja kasvua, ja sen puutos voi itse asiassa aiheuttaa ohut, pehmeä, hauras, misshaped ja heikot luut, alttiita rikkoutuminen.

Sunshine, D-vitamiini ja syöpä

Tutkimukset ovat osoittaneet, että saa tarpeeksi auringosta, eli riittäviä määriä D-vitamiinia, voi vähentää syöpäriskiä on vähintään 60%.

Koska voimakas solukasvunsäätelijää, D-vitamiini voi estää luomista, kasvua ja kehitystä syöpäsoluja ja kasvaimia.

Muut aurinkoa ja D-vitamiinin terveyshyötyjä

D-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, löytyy joitakin elintarvikkeita ja tuotetaan itse, kun altistuminen UV-säteily auringosta.

D-vitamiini on tärkeää terveydelle ja asianmukaisen toiminnan eri järjestelmien kehossamme. D-vitamiinin puutos voi aiheuttaa monia sairauksia, kuten syöpä, diabetes, sydänsairaudet, kohonnut verenpaine, miopathy, multippeliskleroosi osteoporoses, psoriaasi, riisitautia, ja monia muita sairauksia.

 • Sunshine voi myös aktivoida muodossa kolesterolin löytyy ihon, joka tunnetaan nimellä 7-dehydrocholesterol, ja muuntaa sen D-vitamiinin Tällä tavalla auringosta alentaa kolesterolia.
 • Sun altistuminen on erittäin tärkeää raskaana oleville naisille. Se auttaa suojaamaan preeclampsia, raskaus komplikaatio ominaista huiman verenpaine ja turvotus käsissä ja jaloissa. Preeclampsia voi aiheuttaa ennenaikaisen synnytyksen ja äidin ja sikiön sairaus, ja on myös toiseksi suurin syy äidin ja sikiön kuolemaan.

D-vitamiinin puutos on yleinen syy preeclampsia.

3. Auringonpaistetta ja immuunijärjestelmän

Toinen suuri terveydellistä hyötyä auringonpaistetta on sen valta parantaa immuunijärjestelmää, määrää lisäämällä valkosolujen ja tuotannon edistämiseksi gammaglobuliini. Tämä on välttämätöntä elimistön luonnollista puolustusjärjestelmää, koska se auttaa taistelemaan bakteereja, homeita ja viruksia, ja torjua infektioita ja tauteja. Se myös auttaa lisäämään hapensiirtokapasiteettiä punasoluja.

4. Auringonpaistetta ja ihon hyödyt

On tunnettua, että auringonpaiste antaa iholle terveen hehkun ja sileä ja säteilevä ulkonäkö. Mutta tässä ei ole kaikki!

 • Sunshine stimuloi ihon tuottamaan enemmän pigmenttiä, joka tunnetaan melaniinia, mikä tekee sinut näyttämään ruskettunut. Enemmän melaniinia iho tuottaa, sitä enemmän se on suojattu haitallisilta auringon-säteiltä. Itse asiassa, jos saat säännöllisesti auringonvaloa, voit kehittää luontaista vastustuskykyä ultravioletti säteiltä.
 • Auringon säteet aiheuttavat pintakerros ihon tulla paksumpi, mikä on vähemmän alttiita vaurioita. Kohtalainen ihon paksuuntuminen voi olla erittäin hyödyllistä suojella ihoa ikääntymistä ja muita ympäristölle vaarallisia vaikutuksia.
 • UV-säteet on myös kykyä taistella ja tappaa bakteereja, viruksia, hiiva, homeet, sienet, ja punkit, jotka voivat näkyä iholla.
 • Sunshine voi myös auttaa vähentämään tai jopa poistamaan erilaisia ​​iho-ongelmat kuten akne, paiseet, vaippaihottuma, psoriasis, ekseema, urheilijan jalka, jne.

5. Sunshine parantaa mielialaa ja edistää parempaa unta

Auringonpaistetta ja parempi mieli

Yksi suurimmista terveyshyödyt auringonpaistetta vahvistetaan sen kyky hemmotella meidän hermoja ja parantaa mielialaa. Se voi olla myönteisiä vaikutuksia mielemme ja nosta henkemme, kun taistelut masennus ja edistää rauhallisuutta. Kaiken kaikkiaan, auringonpaiste voi kannustaa meitä!

Auringonpaiste, itse asiassa, parannuskeinoja tyyppi masennus kutsutaan kauden mielialahäiriö (SAD), aiheuttama laski auringonvalon talvikuukausina.

Sunshine tiedetään lisäävän serotoniinin määrää aivoissa. Laskua talvi auringonvalo voi sen sijaan johtaa masennukseen, sillä se tekee kehomme tuottaa kaksi kertaa vähemmän serotoniinin verrattuna auringonvalolle kesällä. Sunlight hoito on siis osoitettu olevan ainoa tehokas hoito kärsivien surullinen.

Auringonpaistetta ja parempi nukkua

Saa tarpeeksi auringonvaloa auttavat serotoniinin taso pysyy korkealla päivällä, ja lisätä melatoniinin tuotantoa yöllä.

Itse asiassa luonnollista auringonvaloa estää vapauttamista melatoniini, ja sen tuotanto on sen vuoksi kasvanut huomattavasti yöllä, joka auttaa ylläpitämään normaalia vuorokausirytmin edistää samalla parempi nukkua.

Muut terveyshyödyt auringonpaistetta

 • auringonpaiste edistää verenkiertoa
 • ehkäisee sydänsairauksia vahvistamalla verenkiertoelimistön
 • vakauttaa verensokeri ja verenpaine
 • parantaa ruoansulatusta
 • auttaa tasapainottamaan hormoneja
 • auringonsäteet ovat tehokkaita hoidettaessa keltaisuus
 • parantaa maksan ja munuaisten toiminta

Nyt lisätä joitakin auringonpaistetta elämääsi ja kerro meille, jos olet nauttinut lukea tämä viesti. Vain jättää kommentin alapuolella.

Tutustu näihin