Miten käsitellä korkea kolesteroli

Oletko kertonut lääkärille, että kolesteroli on liian korkea? Oletko ole aivan varma, mitä se tarkoittaa tai ehkä vielä tärkeämpää, miten se korjataan?

Miten käsitellä korkea kolesteroli

Ei ole mitään pahempaa kuin menee lääkäriin ja hyvä olo vain selvittää terveydelle ei ole niin tähtien kuin luulet se on.

Toki, et voi olla tuntematta mitään kielteisiä sivuvaikutuksia elämäntapavalintoja ihan vielä, mutta se ei tarkoita, että he eivät ole siellä. Kun olet kertonut, että jos et tee muutoksia olet varmasti tuntea ne tiellä, se voi olla pelottava liioittelematta.

[Lue: 21 tapaa pilata terveyden ]

Yksi niistä asioista, että lääkärit rutiininomaisesti, kun se tulee vuosittain physicals on veren kolesterolitasoa. Ymmärtää, miksi kolesteroli on niin tärkeä, ensin sinun täytyy tietää, mitä kolesteroli on.

Kolesteroli on määritelty

Kolesteroli on määritelty (via www.nhlbi.nih.gov)

Mukaan National sydän-, keuhko-ja Blood Institute, "Kolesteroli on vahamainen, rasva kaltainen aine, joka esiintyy kaikissa kehon soluihin."

Kolesteroli kulkee läpi verenkiertoon kahdella eri lipoproteiinien: low density lipoprotein (LDL) ja korkean tiheyden lipoproteiinit (HDL). LDL on yleisesti kutsutaan "paha" kolesteroli ja HDL on "hyvä" kolesteroli.

LDL on huono, koska tämä on kolesterolia, joka tunnetaan kerääntyä verisuonia avaamalla voit jopa useita terveyteen liittyviä kysymyksiä. Saatat päätyä kanssa sepelvaltimotauti, jos veri ei kulje kunnolla tai jopa aivohalvaus jos hyytymä yksi estetty verisuonia ja sitten vapauttaa aivoihin.

HDL-kolesteroli on pidetty hyvänä, koska se auttaa ottamaan veren kolesterolin ja kuljettaa sen maksaan, joka on velvollinen poistamaan kolesterolia kehosta.

Joten, kun sinun kannattaa LDL pienempi, HDL tasoja täytyy olla suurempi.

[Lue: Kesä Tehtävät ja kiellot terveydelle ]

Numerot

Ainoa tapa tietää, mitä kolesteroli numerot on ottaa verikoe, jonka lääkäri voi tilata helposti tarpeeksi. Sinun täytyy nopeasti etukäteen, jotta he voivat tarkasti määritellä, kuinka paljon kolesterolia on kelluva noin verenkiertoon.

On suositeltavaa, että saat lähtötason testi, kun olet noin 20-vuotias ja sitten on se testattava uudelleen viiden vuoden välein tai niin.

Vaikka kolesteroli on yleensä mitoitettu yhden kokonaismäärää, pitää sekä LDL-ja HDL määrä kurissa on myös erittäin tärkeä. Ihannetapauksessa, Mayo Clinic ehdottaa, että haluat kokonaiskolesteroli on alle 200 mg / dl, teidän HDL yli 60 mg / dl ja LDL alle 70 mg / dl. (Eräs toinen numero harkitsemaan on triglyseridejä, joka haluat olla alle 100 mg / dl.)

Kuitenkin, se ei ole niin leikattu ja kuiva kuin miltä se näyttää. Enemmän riskitekijöitä, että sinulla on sydänsairaus, alempi haluat LDL. Esimerkiksi joku, jolla ei ole riskitekijöitä tai toisessa kunnossa LDL alle 130 mg / dl, kun taas joku enemmän kuin kaksi riskitekijöitä ehdottomasti haluaa ampua alle 70 mg / dl.

[Lue: 4 superfood mennä pähkinöitä ]

Korkea kolesteroli riskitekijät

Mitä voi laittaa sinut suurempi riski kolesterolin asioita kuin joku muu?

Tässä muutamia riskitekijöitä, jotka lääkäri voi harkita, kun yrittää selvittää, mitä LDL taso olisi:

  • Jos olet jo kärsinyt sydänkohtaus tai aivohalvaus
  • Onko teidän valtimoissa ovat parhaillaan jäissä (vaikka se on vain osittain)
  • Olitpa diabeetikko
  • Jos tupakoit
  • Jos sinulla on korkea verenpaine
  • Jos HDL-kolesteroli on alemmalla puolella
  • Mitä suvussa sydänsairauksia on
  • Jos olet nainen yli 55-vuotiaita tai mies yli 45-vuotiaat
  • Onko muita lipoproteiinien laskee ovat koholla

Useampi näistä riskitekijöistä, että sinulla on, sitä vähemmän haluat LDL määrissä.

[Lue: 10 helppoa tapaa syödä terveellistä pienellä budjetilla ]

Kuinka paljon kolesterolia jos sinulla on tai ei ole, oman ruokavalion?

Vaikka saatat haluta kokonaan poistaa kaikki kolesterolin ruokavalio, kehosi ei todella tarvitsevat toimiakseen tehokkaasti. Se käyttää sitä valmistaa joitakin hormoneja, luoda D-vitamiinia ja se auttaa ruoansulatukseen. Mutta kuinka paljon on liian paljon?

[Lue: 10 vinkkiä auttavat sinua pysymään ruokavalio ]

Monet terveysalan asiantuntijat suosittelevat, että olet rajoittaa yleistä kolesterolin saanti enintään 200 mg päivässä. Syö vähemmän kuin tämän ja elimistö toimii hienosti, syö enemmän ja olet vaarassa mahdollisesti estää teidän valtimoissa.

Yksi parhaista elintarvikkeiden syödä alentaa kolesterolia on puuroa. Muita hyviä vaihtoehtoja ovat pavut, pähkinät, hedelmät ja vihannekset. Enemmän kuitua ruokavalioosi, parempi kolesterolia numerot on.

[Lue: 4 kaikkein herkullisia vihreitä vihanneksia ]

Kala on myös hyvä alentaa kolesterolia (minkä vuoksi jotkut ihmiset ottavat kalaöljyä täydentää). Fileet, jotka ovat runsaasti omega-3: n, kuten lohi ja ruijanpallas, ovat erinomaisia ​​valintoja. Pysy kaukana hummereita ja äyriäisiä kuin he yllättäen todella korkea kolesteroli.

Juominen vihreää teetä, ja kohtuullinen määrä alkoholia on todettu auttaa kolesterolia liikaa. Mitä kohtalainen? WebMD suosittelee enintään 2 juomia päivässä miesten ja 1 juoma per päivä naisille.

Sinun kannattaa välttää transrasvojen täysin ja vakavasti rajoittaa saanti tyydyttyneitä rasvoja. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy välttää koko vähärasvaisia ​​maitotuotteita ja rasvaista lihaa.

Valitse rasvaton maito yli koko, vähärasvainen juusto yli säännöllisesti, leikkaa voita, ja valitse lihapaloja, että voit poistaa lähes kaikki rasva niistä. (Kun ostat jauheliha, kalkkuna tai sianlihaa, varmista, että saat leanest valintoja mahdollista myös ne.)

[Lue: 20 superfoods sinun täytyy lisätä omaan ruokavalioon heti ]

Mitä elintapojen muutoksia sinun pitäisi tehdä?

Lisäksi muokkaamalla ruokavaliota, on myös elämäntapa muutoksia voit tehdä, joka auttaa sinua lopulta alentaa kolesterolia.

Ensinnäkin, sinun täytyy lopettaa tupakointi. Kyllä, se voi olla erittäin vaikeaa, varsinkin jos olet tehnyt sitä pitkiksi aikaa, mutta kun et, ei vain se auttaa kolesterolia, mutta se auttaa keuhkot samoin.

Toinen keskeinen elämäntapojen muutos on saada aktiivisempi. Sitoutua säännöllinen liikunta suunnitelma, joka pitää kehon liikkuvat, mieluiten vähintään 30 minuuttia päivässä. Ja jos olet ylipainoinen, pudottamalla niitä ylimääräisiä puntaa varmasti auttaa saamaan numerot, jos ne täytyy olla mahdollisimman terveydelle.

[Lue: laiska tytön opas treenata ]

Jos teet tällaisia ​​muutoksia ja kolesterolia ei vastaa, lääkäri voi halutessaan laittaa sinut lääkitystä, joka auttaa. Jos saat sinne ilman sitä, että on paras, mutta jos ei, niin ainakin on olemassa vaihtoehto voit käyttää.

Toteuttaa nämä muutokset oman ruokavalion ja elämäntavan ja voitte nähdä myönteisiä niin vähän kuin kuusi viikkoa. Katso sitä tällä tavalla, sitä enemmän voit tehdä tänään, parempi se on huomenna.

[Lue: 3 tapoja detox ja tuntea suurta ]

Tutustu näihin